Orthopedie

Afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat.

Snel naar

De afdeling orthopedie behandelt afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat in algemene zin, èn bij alle leeftijden. Onze orthopedisch chirurgen hebben zich tevens gespecialiseerd in speciale aandachtsgebieden.

Aandoening aan het steun- of bewegingsapparaat

Een aandoening aan het steun- of bewegingsapparaat kan in alle gradaties voorkomen: van "niet meer aan topsport kunnen doen" tot "niet meer (goed) kunnen lopen". Elke aandoening heeft per persoon ook weer een verschillend effect. Ieder stelt namelijk zo z'n eigen eisen aan zijn of haar lichaam.

Een verwijzing naar de orthopedisch chirurg komt vaak op een moment dat de aandoening ernstig genoeg is voor u of ‘dat het maar niet over gaat’. Dan wordt samen met u gekeken welke oplossing het meest geschikt is voor uw aandoening, in uw specifieke situatie.

Contact

Telefonische bereikbaarheid tijdens werkdagen op telefoonnummer 010 258 5965.

Om de week vindt op vrijdagochtend (oneven weken) een algemeen spreekuur plaats in buitenpolikliniek Rotterdam Nesselande. U kunt voor dit spreekuur een afspraak maken via telefoonnummer 010 258 5700.

Iedere dinsdagochtend en woensdagmiddag vindt er een algemeen spreekuur plaats in buitenpolikliniek Krimpen. U kunt voor dit spreekuur een afspraak maken via telefoonnummer 010 258 3400.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Op de pagina 'afspraak maken' vindt u het telefoonnummer en de telefonische bereikbaarheid van de polikliniek orthopedie.

Polikliniek Orthopedie draait ook spreekuur in de buitenpoliklinieken Rotterdam Nesselande en Krimpen.

In veel gevallen kunt u ook online een afspraak maken, via Mijn IJsselland.

Mijn IJsselland

Toegang tot uw dossier, afspraken en vragenlijsten.

BeterDichtbij

Eenvoudig contact met uw arts of zorgverlener via de app van BeterDichtbij.

Patiëntfolders

Alle patiëntenfolders van het IJsselland Ziekenhuis staan in een aparte website waarin u gemakkelijk kunt zoeken.

U vindt de folders van orthopedie op yslfolder.nl

Aanbevolen websites

Bent u op zoek naar een betrouwbare website over orthopedie? De orthopedisch chirurgen geven u advies. Klik op orthopedie op de pagina aanbevolen websites.

Sporten en bewegen

Orthopedisch chirurg Annemieke van Noort: “Het weekend is voor veel mensen tijd voor ontspanning en lekker sporten. Zelf was ik vorig weekend met mijn collega Evelien van der Meij wadlopen van Holwerd naar Ameland. Behoorlijk pittig, maar gelukkig hebben we de overkant gehaald zonder blessures. Sporten past goed in een gezond leven dus als er een blessure ontstaat, wil je graag snel en goed geholpen worden. Daarom kun je in het IJsselland Ziekenhuis snel terecht met sportblessures.”

Lees meer over ons sportspreekuur!

Sociale Media Iconen Volg ons op: