Oncologie

Voor mensen met kanker, voor hun familieleden en andere geïnteresseerden.

Snel naar

Deze informatie is voor mensen met kanker of waarvan het vermoeden bestaat dat ze kanker hebben, voor hun familieleden en andere geïnteresseerden.

Het krijgen van kanker heeft een grote impact op het leven van mensen, hun families en naasten. Het is belangrijk om in deze onzekere tijd goede informatie te krijgen. Op deze site kunt u lezen over diverse vormen van kanker, onderzoeken die gedaan (kunnen) worden, soorten behandelingen en medewerkers waar u mee te maken krijgt.

Ook kunt u op onze website terecht voor informatie over aanvullende hulpverlening, verwijzingen naar betrouwbare websites en informatie over extra hulp- en ondersteuningsmogelijkheden die het IJsselland Ziekenhuis u te bieden heeft.

Contact

In het voorlichtingsgesprek over de oncologische behandeling vertelt de oncologieverpleegkundige bij welke klachten u direct contact op moet nemen.

Patiënten die een oncologische behandeling krijgen kunnen bij klachten het volgende nummer bellen: 010 258 3115. U krijgt dan een oncologieverpleegkundige aan de telefoon die u zal helpen. Dit nummer is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.

De polikliniek voor oncologiepatiënten is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.15-12.00 uur en van 13.15-16.30 uur op telefoonnummer 010 258 3823. De polikliniek bevindt zich op de eerste etage, routenummer 97.

Bij polikliniek Longziekten kunt u terecht voor de oncologieverpleegkundige, gericht op longoncologie. Deze polikliniek is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.15-12.00 uur en van 13.15-16.30 uur op telefoonnummer 010 258 5995. De polikliniek bevindt zich op de begane grond, routenummer 47.

Mijn IJsselland

Toegang tot uw dossier, afspraken en vragenlijsten.

BeterDichtbij

Eenvoudig contact met uw arts of zorgverlener via de app van BeterDichtbij.

Patiëntfolders

Alle patiëntenfolders van het IJsselland Ziekenhuis staan in een aparte website waarin u gemakkelijk kunt zoeken.

U vindt de folders van oncologie op yslfolder.nl

Aanbevolen websites

Bent u op zoek naar betrouwbare websites over oncologie? De oncologen en oncologieverpleegkundigen geven u internetadvies op de pagina aanbevolen websites.